Image

Wat is een bouwplaat?


Een bouwplaat van Papier Souvenir is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Onze bouwplaten hebben altijd een creatieve en educatieve inslag. Het is dus geen standaard bouwpakket; we willen kinderen uitdagen om met deze bouwplaat zelf creatief aan de slag te kunnen gaan. Tijdens het knutselen is dus niets goed of fout! Behalve knippen, kleuren en plakken verwerken we er altijd kleine opdrachten in. Wij hebben voor verschillende musea bouwplaten ontworpen. Musea geven de bouwplaten mee na schoolbezoeken, ze liggen klaar in het museum atelier of ze worden aan het einde van een museumspel meegegeven bij wijze van prijs. Er zijn ook musea die de bouwplaten verkopen in de museumshop of neerleggen als placemat in het museumcafé. Mogelijkheden genoeg dus! In alle gevallen is het een mooie souvenir na een museumbezoek.

Voorbeeld van een bouwplaat

Bouwplaat Tongerlohuys

Zo gaat het in z'n werk

 • Ja, wij willen een bouwplaat!

  Super leuk! Stuur ons een email met dit leuke nieuws! Ons email adres is: info@papiersouvenir.nl

 • We maken een afspraak

  Voordat we de bouwplaat gaan ontwikkelen komen we altijd eerst op visite om de sfeer in het museum, jouw instellingen of bedrijf te proeven. We bespreken de wensen voor de bouwplaat.

 • We maken een schetsontwerp

  Nu gaan we de bouwplaat ontwikkelen. Je ontvangt per mail een Voorlopig Ontwerp (VO). Je kunt dan nog wijzigingen doorgeven.

 • Defintitief ontwerp & licentie

  Nadat het ontwerp door jou is goedgekeurd, versturen we via WeTransfer het ontwerp in PDF formaat. Het ontwerp wordt zo aangeleverd dat de bouwplaat bij elke drukkerij kan worden afgedrukt. Tevens versturen we je een exclusieve licentie, en informatie om de bouwplaat af te drukken.

 • Klaar voor gebruik

  De bouwplaat is afgedrukt en kan in gebruik worden genomen!

Image

FAQ

 1. Mag ik de bouwplaat zo vaak afdrukken als ik wil? 
  Ja, dat mag! Daarnaast mogen jullie ook de papier souvenir zo vaak als jullie willen verkopen in de museumshop.
 2. Werken jullie ook voor musea in het buitenland?
  Zeer zeker! Wij staan open voor interessante opdrachten in het buitenland.
 3. Hoe werkt het afdrukken?
  Wij adviseren graag bij het afdrukken van de bouwplaat. Daarnaast kunnen wij klanten die hier gebruik van willen maken een korting van 10% aanbieden op het drukwerk.
 4. Hoe lang duurt het ontwikkelen van een papier souvenir?
  Je hebt binnen 4 weken ná ons bezoek de definitieve versie van de bouwplaat binnen. En in sommige gevallen zelfs sneller!
 5. Wat kost een bouwplaat?
  De prijzen voor een bouwplaat variëren van €650 tot €2000.

  De prijs is afhankelijk van de hoeveel illustraties die erop mogen komen te staan, het formaat en de constructie van de bouwplaat.

  Prijzen zijn exclusief BTW en drukkosten