Voor Museum Hulst ontwikkelden we een les voor kinderen uit groep 3/4 die op excursie naar het museum komen. De les past binnen “Reizen in de Tijd door Zeeland” en valt onder het thema “familie”.

Museum Hulst vertelt de geschiedenis van en rondom Hulst. Het museum is ingedeeld in 9 kamers en elke kamer vertelt een deel. Over het landschap, het komen en gaan van mensen,  de welvaart in de middeleeuwen, de oorlog en de nieuwe tijd. Het verhaal over Reynaert de Vos komt uit deze regio.

De rode draad door het lesprogramma is: familie. In de natuur bestaan verschillende soorten families waar mens, dier en plant mee te maken heeft. Leerlingen ontdekken op spelenderwijze hoe families in elkaar zitten. Waar komen we vandaan? Wie is je familie? Wat maakt familie? Wanneer komt je familie samen? En hoe zit dat in het dierenrijk? Of in de wereld van de planten? Door middel van een activiteitenparcours door het museum komen leerlingen daarachter. Maar pas op voor Reynaert de Vos; die wil nog weleens een streek uithalen!

Een bijzondere familie

Thema: Familie
Groep: 3

Ook een erfgoedles in uw museum?