Missie & Visie

Allereerst...

Ontwerpstudio Papier Souvenir deelt de visie van Sir Ken Robinson van de meest bekeken TedTalk ooit.

Bouw mee

Onze toekomst ligt in handen van onze kinderen. Kunst- en cultuureducatie is enorm belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van een kind. Maar hoe krijg je kinderen enthousiast voor kunst- en cultuur?

Door kinderen mee te nemen naar een museum. En ze daar simpele handreikingen te bieden, draagt dat bij aan een positieve (leer)ervaring. Door kinderen te vertellen over geschiedenis, kunst en cultuur, leert het kind zich breed te oriënteren.

De missie van Ontwerpstudio Papier Souvenir is om kinderen te onderwijzen in kunst- en cultuur. Door het maken van een papieren souvenir creëer je niet alleen een tastbare herinnering, maar stimuleer een breed scala aan essentiële competenties. (1)

In samenwerking met het museum bedenken we, een passende, op maat gemaakte papieren souvenir. Wij komen graag bij u langs om een nader kennis te maken.

Van musea vergt dit een investering in tijd en middelen. Het is een investering die zich terugbetaalt - niet als verdienmodel, maar als investering in de brede ontwikkeling van onze kinderen.

Meer weten over kunst en culturele educatie voor kinderen?

Bronvermelding

(1) LKCA, Publicatie: Van knutselen naar knutselen. [H3.4, blz. 9]  Een onderzoek naar de rol van expressievakken in het curriculum van de mbo-opleidingen onderwijsassistent.

Deze musea gingen u voor!