Image
Image

Het Papier Souvenir museumspel is een spel wat gespeeld kan worden met het hele gezin, met een groep of met een schoolklas. In overleg met het museum gaan we op zoek naar de basis van een op maat gemaakt spel. Heeft het spel een creatieve, een spannende of een onderzoekende inslag? We kijken naar wat het museum en de collectie te bieden heeft.

Image
Een spel komt het meest tot leven wanneer het spel een goed verhaal vertelt. Deelnemers moeten in het verhaal kunnen duiken en zich verbonden voelen met de hoofdpersoon, het onderwerp en de omgeving. Vanuit een samen te bepalen hoofdpersoon zal het spel worden gespeeld. Vanuit deze hoofdpersoon zal het spel verder worden uitgerold.
 • Doelgroep

  Kinderen groep 6 t/m 8

 • Speelduur

  ca 1.5 uur

Om tot de ontwikkeling van een op maat gemaakt museumspel te komen, verzorgen wij de volgende onderdelen:
 • Concept

  In een gesprek met het museum gaan we opzoek naar een hoofdpersoon, de onderwerpen uit de collectie die aan bod zullen komen en naar de ideeën voor de uit te voeren opdrachten.

 • Vormgeving spelmateriaal

  Er zijn een aantal basis elementen nodig, zoals een brief, een spelboekje en spelkaarten. Deze worden allemaal vormgegeven in de geest van het spel en de sfeer van het museum.

 • De spellen

  Afhankelijk van de collectie en de museumzalen ontwikkelen we een aantal korte opdrachten en spellen die ter plekke door de deelnemers praktisch uitgevoerd kunnen worden.

 • Handleidingen

  Voor de baliemedewerkers en (school)begeleiders maken we handleidingen met daarin een omschrijving van de spellen en alle juiste antwoorden.

 • Drukwerk

  Bij dit spel komt wat drukwerk kijken, onder anderen voor de spelboekjes. Wij denken met u mee over papiersoorten, formaten en oplages en kunnen het drukwerk in zijn geheel regelen.

 • Testen en speluitleg

  Voordat het spel officieel in het museum ligt, moet het een aantal keer getest worden. Niet alleen door gezinnen en een schoolklas maar ook door de baliemedewerker en vrijwilligers die het spel moeten uitleggen aan de bezoekers.

Image

Tof!

Ik wil ook wel zo'n spel in ons museum!