#mijnstadhuismuseum

In Geen categorieby EvaLeave a Comment

ZIERIKZEE

Zierikzee is dé monumentenstad van Nederland want je vindt er zo’n 500 monumenten! Een wel heel bijzonder monument is het Stadhuismuseum, midden in het centrum van deze mooie stad. Niet gek dus, dat dit gebouw is omgetoverd tot museum.

HET STADHUISMUSEUM

In het Stadhuismuseum (de naam zegt het al; hier was vroeger het Stadhuis gevestigd) kom je van alles te weten over het leven van vroeger, in en om het water rond Zierikzee. Je komt erachter dat Zierikzee een rijke havenstad was, die handelde in zout en meekrap. De collectie toont bijvoorbeeld scheepsmodellen, zilverwerk, schilderijen, curiosa en oude landkaarten.

Het meest bijzondere object is eigenlijk het gebouw van 450 jaar oud zelf. Behalve het stadhuis was er in dit gebouw ook de waag gevestigd, het stadsbestuur zat er evenals de rechtbank, het waterschap en de vleeshal. Helemaal bovenin het gebouw kun je nog de eikenhouten kapconstructie zien, die een beetje lijkt op de bodem van een schip.

Eva bezocht het Stadhuismuseum met vriend Michiel en zoontje Walter en maakte hierover een vlog:

#MIJNSTADHUISMUSEUM

Toen bleek dat wij een souvenir voor kinderen mochten maken over het Stadhuismuseum zagen we dit dan ook gelijk voor ons! Natuurlijk moest het gebouw centraal staan en de Neptunus, die bovenop de toren van het gebouw staat, mocht ook meedoen! Aan de binnenkant van de bouwplaat hebben kinderen alle ruimte om zelf hun collectie samen te stellen.

Wanneer krijgen de jongste bezoekers van het museum de souvenir aangeboden? Bij slecht weer! Dus.. ga lekker op een regenachtige dag naar dit fijne museum en neem je kinderen, neefje of buurmeisje mee en ga er vervolgens lekker zitten knutselen. De ervaring leert dat ze er zo een uur zoet mee zijn 😉

INFORMATIE

In juli en augustus alle dagen geopend van 11:00-17:00 uur. Kijk voor alle informatie en entreeprijzen op www.stadhuismuseum.nl

Ben je geïnteresseerd in een papieren souvenir op maat? Mail dan naar ontwerpstudiopapiersouvenir@gmail.com

Leave a Comment