Michiel de Ruyter

#mijnmuZEEum

In Papieren Souvenirby GertrudeLeave a Comment

Wie van de geur van de zee houdt met daarbij natuurlijk allemaal heldhaftige zeemans verhalen, kan zijn neus ophalen in het muZEEum in Vlissingen.

Michiel de Ruyter

Wie kent hem niet? Scholen, straten, bootnamen, films, musea en wat al niet meer zijn vernoemd naar Nederlands grootste zeeheld allertijden. In het muZEEum neemt een Michiel de Ruyter een prominente rol in. Zo zijn er onder andere twee top schilderijen te bewonderen van Michiel en zijn vrouw Anna. Beide schilderijen zijn geschilderd door Ferdinand Bol, leerling van Rembrandt.

Daarnaast is ook Het Wiel van Michiel te bewonderen. Michiel groeide op als eenvoudige zoon van een bierdrager in Vlissingen. Hij begon zijn carrière als touwslager. Dit slagerswiel staat in het museum symbool voor het idee dat als je echt iets wilt bereiken..het zal lukken! Kijk maar naar het verloop van Michiels carrière.. Michiel wilde namelijk niets liever dan zeeman worden. Op zijn 11e ging Michiel voor het eerste mee op zee. Het begin van zijn bijzondere levensreis…

Naast het verhaal van Michiel is het muZEEum ook een maritiem museum en een bewaarplaats voor de vele schatten die tijdens de VOC mee aan boord gingen. In het open depot bevindt zich een schatkamer met van alles en nog wat dat mee aan boord ging.

Het wordt meteen ook duidelijk dat het zeemansleven niet alleen maar over rozen ging…

Wij waren erg enthousiast over het muZEEum! Zeker voor degene die van geschiedenis houdt óf zelf niet de zee op wil maar iets over het zeemansleven te weten wil komen, is dit muZEEum echt de moeite waard voor een bezoek.

Vlog

Eva van Museumvlogger bracht eerder een bezoek aan het muZEEum. Bekijk hier de vlog die ze ervan maakte:

Filmtip

Ben je geraakt door het verhaal van Michiel de Ruyter? Dan vind je misschien de film Michiel de Ruyter ook wel tof! Gertrude zag deze film als extra achtergrondinformatie voor  het maken van de papier souvenir van het muZEEum.

Schoolabonnement

Oh ja! Dit museum heeft een hele toffe aanbieding voor scholen. Zo kunnen scholen voor €2,50 per leerling een abonnement afsluiten en de leerlingen die mogen een heel schooljaar lang gratis naar het museum. En je krijgt daarbij ook nog eens een gratis rondleiding!

MuZEEum

Openingstijden: open dinsdag t/m zondag van 10:00 – 17:00 uur
Tijdens schoolvakantie ook open op maandag.

Leave a Comment