Mijn minimuseum

#mijnminimuseum

In Papieren Souvenirby Eva1 Comment

Al jaren verzorg ik op verschillende locaties “Kinderateliers”, waar kinderen wekelijks aan de slag gaan met klei, gips, karton of tekenmateriaal om de mooiste kunstwerken te maken. Het ene kind is wat sneller klaar dan het andere en in zo’n geval mogen kinderen dan even zelf tekenen. Maar soms willen ze nog graag iets aangereikt krijgen en aangezien ik kinderen (en ouders) graag wil enthousiasmeren om vaker naar het museum te gaan, kwam ik op het idee van een minimuseum.

Wat is #mijnminimuseum?

Mijn minimuseum is op het eerste gezicht een 2D invulopdracht maar uiteindelijk wordt het een 3D museumbouwplaat. Het minimuseum biedt kinderen een veelzijdige opdracht, kijk maar!

Aan de slag met #mijnminimuseum

  • Kinderen mogen eerst zelf bedenken waar hun museum over gaat. Ik heb al veel soorten musea voorbij zien komen! Van een brillenmuseum, een griezelmuseum tot een dinomuseum.
  • Vervolgens kunnen ze over hun onderwerp gaan tekenen in de lege lijsten. Ook mogen ze een mini object tekenen, die ze later op een sokkeltje kunnen plakken.
  • Wanneer ze het hele museum hebben ingekleurd (vloeren en muren mogen ook!) kunnen ze het museum uitknippen en langs de plakranden vastlijmen en zo ontstaat er een 3D minimuseum! Ook het losse object en de sokkel mogen uitgeknipt worden en deze kunnen ze middenin het museum op de vloer plakken.
  • En dit is dan het resultaat! We zouden het superleuk vinden als je je minimuseum met ons deelt met de hashtag #mijnminimuseum of mail een foto naar ontwerpstudiopapiersouvenir@gmail.com

Voor wie is #mijnminimuseum?

Mijn minimuseum is GRATIS te downloaden op onze website via deze link. Sla hem op en druk ‘m af op minimaal 200 grams A4 papier. Hij is te gebruiken voor iedereen die met kinderen iets creatiefs wil doen! Dat kan zijn een middagje knutselen bij jou thuis maar medewerkers van een BSO of basisschool, cultureel centrum of museum mogen hem ook gebruiken. Lijkt het je wat om zo’n minimuseum op maat te hebben? Dat kunnen wij maken!

Kijk HIER voor de verschillende pakketten die wij aanbieden en mail ons voor prijzen. We zien je reactie dolgraag tegemoet. Oh en breng eens een bezoek in onze filmzaal of bekijk hieronder het filmpje!

Comments

Leave a Comment