Image

Wat is een kleurplaat op maat?


Ben jij op zoek naar een bijzondere kleurplaat? Wij ontwerpen ‘m voor je! Wij ontwerpen kleurplaten waar kunst, cultuur, geschiedenis en erfgoed samenkomt. Dit kan gaan over de gemeente waar je woont, over een deel van de geschiedenis, over een beroemd verhaal, de filosofie achter jouw bedrijf... alles is mogelijk!

Wij hebben gemerkt dat onze kleurplaten niet zomaar fraaie plaatjes zijn om in te kleuren.
We proberen er altijd iets educatiefs in te stoppen. Door de kleurder iets te vertellen over vroeger, iets nieuws te laten zien of in beeld te brengen hoe iets werkt.

Door objecten in te kleuren komen kleurders op herinneringen, vinden herkenning of ontdekken iets nieuws in hetgeen ze kleuren. Hierover ontstaan gesprekken, nieuwe gedachtes of worden vroeger tijden herbeleefd.

Kleuren is goed voor je hersenen!

Kleuren alleen voor kleuters? Welnee! Kleuren is voor alle leeftijden en goed voor iedereen! De één wordt er rustig van, de ander leert beter kijken en weer een ander helpt het om te ontspannen. In dit filmpje leggen verschillende mensen uit wat kleuren met ze doet. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder legt uit waarom kleuren een goede hersengymnastiek is:

Image

Hoe ontwerpen wij een kleurplaat?

Eerst gaan we met je in gesprek om het onderwerp van de kleurplaat te bepalen. Wat moet er op komen te staan en hoeveel objecten kiezen we? Wil je er een logo op hebben en wat voor informatie vertellen we op de achterkant?

Zodra we dit weten gaan we op zoek naar geschikte afbeeldingen en gaat Eva tekenen. Dit gebeurt eerst met potlood. Daarna worden de tekeningen overgetrokken met een kroontjespen en Oost-Indische inkt.

De tekeningen worden gescand naar de computer en Gertrude zet de kleurplaat verder grafisch in elkaar. Wij ontwerpen de kleurplaat in zwart/wit en op A3 formaat.

Bekijk hier het filmpje wat Zuidwest Update van ons maakte.

Zo gaat het in z'n werk

 • Ja, wij willen een kleurplaat!

  Superleuk! Neem contact op via info@papiersouvenir.nl

 • We maken een afspraak

  Eerst gaan we bespreken wat er op de kleurplaat moet komen te staan. Dit kan telefonisch of in een gesprek. Vervolgens mailen we jou een offerte.

 • We maken een schetsontwerp

  Eva gaat tekenen en Gertrude maakt in Photoshop een Voorlopig Ontwerp (VO). Dit ontwerp sturen we je toe. We bespreken met jou of de kleurplaat zo naar wens is of dat er nog wijzigingen nodig zijn.

 • Definitief ontwerp & licentie

  Nadat we allemaal tevreden zijn over de kleurplaat, sturen we jou het Definitieve Ontwerp (DO) via WeTransfer toe. We leveren het ontwerp zo aan dat het bij elke drukker afgedrukt kan worden. Echter, wij kunnen het volledige drukwerk ook voor jou verzorgen. Tevens versturen we je een exclusieve licentie en de factuur.

 • Klaar voor gebruik!

  Nu is is het een kwestie van uitdelen en kleuren maar. Kleuren geeft de mens kleur!